Een ruime paardentrailer van Böckmann

Eric Noorderijk
26/6/2024

Paardentrailers: die verkopen we bij Van der Horst aanhangwagens niet vaak. Maar áls we er dan eentje verkopen, is het ook wel een machtig mooie. Mathilde Vos, paardengek en mede-eigenaar van De Haas, Aan de Gracht en Stadsbrouwerij Vos in Elburg, kwam bij ons met een speciaal verzoek.

Op zoek naar een duurzame trailer

Van kinds af aan rijdt Mathilde Vos paard. Haar ouders reden haar en haar pony het hele land door, van wedstrijd naar wedstrijd. Met een Heja-trailer.

“Inmiddels zijn mijn pony’s ingepikt door mijn dochters”, lacht Mathilde. “Ze rijden fanatiek wedstrijden. Nu rijd ik hén het hele land door.”

Tot voor kort nog steeds met die oude Heja. Maar die werd steeds slechter, vooral de bodem was niet best meer. Mathilde: “Mijn man en ik besloten een trailer voor onze meiden te zoeken die weer zo lang mee kan. Een vriendin uit de paardenwereld had een trailer bij Van der Horst gekocht en sprak heel positief over de mannen. Zo kwamen we in Nunspeet terecht.”

Böckmann, hét merk paardentrailers

Eric liet Mathilde een paar trailers zien, maar ze wist precies wat ze wilde. “Een Böckmann, dat is hét merk paardentrailers. Met een zadelkast voorin over de hele breedte van de trailer.” Helaas, die hadden we niet staan. En dus gingen we voor haar op zoek. Mathilde: “Eric waarschuwde me dat het maanden kon duren, maar binnen een paar weken kreeg ik al een telefoontje dat hij er eentje op het oog had. Heel vlot geregeld dus, heel fijn.”

Extra grote zadelkamer

We vonden inderdaad een Böckmann. Een trailer met een grote zadelkamer en ruimte voor twee pony’s of paarden. Een luxe uitvoering van aluminium. Heel duurzaam en onderhoudsvriendelijk dus. “Hij is echt heel mooi”, vertelt Mathilde.

“En zo ruim. Je kunt je makkelijk rondom de pony’s bewegen. Dat is wel zo veilig voor iedereen. En de extra grote zadelkamer is ook handig: je kunt er van twee kanten in. We lopen elkaar niet meer in de weg. De trailer is zo groot dat ik ‘m ook regelmatig gebruik voor onze stadsbrouwerij. Er past zelfs een pallet bier in. We hebben de trailer laten bedrukken: het is een soort rijdende reclametrailer nu.”

‘Wat een fijne trailer’

Ook het onderhoud nemen de jongens van Van der Horst op zich. Mathilde: “Dat is nu nog niet nodig, maar dat komt zeker. We gebruiken de trailer heel intensief, minstens vier of vijf keer per week. En ik overdrijf niet, elke keer denk ik: wat een fijne trailer.”

Bekijk alle paardentrailers.