Vijf aanhangwagens voor Scheffer Groep Wezep

Eric Noorderijk
11/10/2023

Jaren geleden kwam Aron Scheffer van Scheffer Groep in Wezep bij ons binnenlopen. Hij zocht een machinetransporter voor zijn sloopbedrijf. We leverden een Hulco en dat beviel: inmiddels heeft Scheffer vijf aanhangwagens van ons rondrijden, waaronder een speciaal aangepaste plateauwagen.

Machinetransporter, elektrische kippers en plateauwagen

Scheffer Groep in Wezep is een familiebedrijf, gespecialiseerd in onder meer sloopwerken, asbestsanering, mobiel puinbreken en boren en zagen in alle soorten steenachtige materialen. Daarnaast beschikt Scheffer Groep over een eigen recycling-locatie in Hoogkerk (Groningen). Voor al dat werk hebben ze aanhangwagens nodig.

“Die zijn onmisbaar binnen ons bedrijf”, vertelt Aron Scheffer. “We hebben nu vijf aanhangwagens van Van der Horst. Een machinetransporter, drie elektrische kippers en een grote plateauwagen. Allemaal van Henra.”

Plateauwagen Scheffer Groep | Van der Horst Aanhangwagens

Scheffer gebruikt de aanhangwagens voor alles

Scheffer Groep gebruikt de aanhangwagens voor het afvoeren van puin, machines en her te gebruiken (bouw)materialen die vrijkomen bij hun werkzaamheden. Aron: “We werken veel voor wooncorporaties. In nauwe straten is geen ruimte voor een container en voeren we het puin af met onze aanhangers. Maar ook voor het transport van shovels, graafmachines en zelfs sloophamers zetten we aanhangwagens in. Ze moeten dus alles kunnen en vooral sterk zijn.”

Aanhangwagen voor het afvoeren van puin | Van der Horst Aanhangwagens

We lieten de aanhangers aanpassen naar onze wens

Voor het zware werk adviseerde Van der Horst maximaal laadvermogen. Aron: “Ook kregen alle aanhangwagens rijplaten onder de bak. Als het moet, kunnen we nu altijd een machine meenemen.” Scheffer wilde ook graag twee bokken met bouwhekken kunnen vervoeren. Maar dat past nét niet op een aanhanger. “Van der Horst stelde voor een standaard aanhangwagen te verlengen. Dat hebben we laten doen. Nu is de aanhanger 7,5 meter en passen de bouwhekken er precies op. Dat kenmerkt Van der Horst: als het moet, dan kan het.”

Aanhangwagen met rijplaten en maximaal laadvermogen

Voor onderhoud van de aanhangers komt Scheffer ook naar Nunspeet

Niet alleen voor nieuwe aanhangwagens, maar ook voor onderhoud komt Scheffer graag naar Nunspeet. “We hebben een eigen onderhoudsdienst en halen regelmatig onderdelen bij Van der Horst. En voor sommige klussen en bij drukte schakelen we de jongens van Van der Horst in voor het onderhoud aan de aanhangers.”

Lang verhaal kort voor Aron:

“Het is fijn zakendoen met Van der Horst. Als je langskomt, is er altijd tijd voor een praatje. Ze nemen de tijd voor je. En heel belangrijk: klussen worden snel opgepakt. Dankzij Van der Horst staan wij nooit stil. Duurt het een keer wat langer, dan blijven ze altijd in contact. Je hoeft nooit ergens achteraan. We spreken dezelfde taal: niet lullen, maar poetsen.”