Koelwagens op maat voor slagerij Ter Weele

Eric Noorderijk
28/9/2023

Iedereen op de Veluwe kent Slagerij Ter Weele. Wat niet veel mensen weten, is dat Van der Horst Aanhangwagens hun grote koelwagens bouwt. Daar brengen we nu verandering in!

Twee-asser met lier

Vooruit, voor de mensen die niet van de Veluwe komen: met twee ambachtelijke slagerijen in Oene en Emst, een professioneel slachthuis en horeca- en cateringdiensten is Slagerij Ter Weele een begrip in onze buurt.

Twaalf jaar geleden klopte eigenaar Herman ter Weele voor het eerst bij ons aan. Van de jongens van Dijkgraaf Vee & Vlees had hij gehoord dat Van der Horst Aanhangwagens koelwagens op maat maakte. Zo’n aanhanger kon hij wel gebruiken. Twee keer per week rijdt Herman namelijk langs koelcellen over de hele Veluwe om reeën, everzwijnen en ander grof wild op te halen dat in beheer is geschoten.

“Ik zei tegen de jongens van Van der Horst: bouw de kar van Dijkgraaf maar na”, vertelt Herman. “Een twee-asser met een lier erboven, zodat ik de dieren in de aanhangwagen kan takelen. Daar hebben we veel plezier van gehad. Onlangs hebben we deze koelwagen door Van der Horst laten opknappen, omdat-ie wat oud werd. Met een nieuwe gietvloer en nieuw sluitwerk is-ie weer netjes.”

Nieuwe koelwagen op maat

Ook vroeg Herman ons onlangs een nieuwe koelwagen te bouwen. Een nog grotere, een drie-asser. Dit keer met een rvs-vloer, werklampen en bescherming om de verdamper van de koeling. “Voor grote cateringklussen en om kwart koeien van onze nieuwe slachterij in Lieren naar de slagerijen te brengen”, legt hij uit. “Deze aanhangwagen is een grote jongen, maar voor ons ideaal. We kunnen er veel in kwijt en hij koelt geweldig.

Goede service voor onze koelwagens

”Naast die twee koelwagens heeft Ter Weele nog zes kleinere koelwagens rondrijden, die in onderhoud bij ons komen. “Daar moeten ze me telkens aan herinneren, dus bij deze”, lacht Herman. “De service van Van der Horst is heel goed. Het zijn fijne, nette monteurs. Ze kijken goed naar de aanhangwagens, denken met je mee. Laatst reed een auto tegen mijn kar en verloor ik een band. Het was na 17.00 uur maar ik kon meteen langskomen. Er zat zo weer een nieuwe band op. Dat kenmerkt die jongens. Ik ben heel blij met ze.”