Gepimpte aanhangwagens op maat

Eric Noorderijk
28/9/2023

Als de TentBro’s uit Nunspeet bij ons aankloppen, weten we dat ze niet voor een standaard-aanhangwagen komen. Nee, hij moet er gelikt uitzien, met zwarte velgen en dynamische led-verlichting. Maar bovenal moet de trailer precies goed zijn voor het type tent dat ze erop willen vervoeren. Dus passen wij de aanhanger naar wens aan en pimpen we ‘m op.

Aanhangers voor tentvervoer

Onder het motto ‘’s avonds een vent, ‘s ochtends een tent’ verhuren de TentBro’s uit Nunspeet pagodetenten, stertenten, stretchtenten en aluhaltenten voor feesten en evenementen. Voor het vervoeren van de verschillende types tenten en vloeren, gebruiken de broers Kevin en Remco Baars aanhangers van Van der Horst.

De samenwerking met de TentBro’s gaat al terug tot 2015. Toen verhuurden de broers nog een mobiel skatepark, waarvoor ze een aanhanger nodig hadden. Remco: “We wilden een bedrijf uit de regio dat met ons mee kon denken en aan onze wensen kon voldoen. Dat hebben we in Van der Horst gevonden. ”

Maatwerk

In 2021 maakten de broers Baars de overstap naar de verhuur van tenten. Remco: “We zijn begonnen met vijf pagodetenten, goed voor 125m². Inmiddels beschikken we over ruim 1100 m² aan tenten. Als we een aanhanger nodig hebben, gaan we naar Van der Horst. Van tevoren denken we goed uit hoe we de trailer willen hebben. Het fijne is dat Van der Horst altijd precies snapt wat wij bedoelen en het plan naar wens uitvoert. En dat allemaal tegen een goede prijs.”

De laatste aanhanger die wij aan de TentBro’s leverden, was een Henra plateauwagen van 4.50 bij 1.80 meter. Deze gebruiken de broers voor het vervoer van een aluhal-/paviljoentent van tien bij dertigmeter. Remco: “Wij wilden op de Henra graag een op maat gemaakt voorrek hebben. De standaardmaat kwam niet lekker uit, omdat er wat buizen doorheen moesten steken. Van der Horst heeft dit rek op maat gemaakt, waardoor we de tent nu heel snel en makkelijk in- en uit kunnen laden. Daar zijn we heel blij mee.”

Pimp my aanhangwagen

Voor de TentBro’s is het belangrijk dat de trailers passen bij de uitstraling van hun bedrijf. Daarom kiezen zij altijd voor het Van der Horst-expertpakket. Remco: “Daarmee worden de aanhangers net wat meer ‘gepimpt’, bijvoorbeeld met zwarte velgen, een zwarte band in de borders en dynamische ledverlichting. Allemaal allesbehalve noodzakelijk, maar het voelt lekker om ermee te rijden en we merken dat klanten het kunnen waarderen. Met deze service onderscheidt Van der Horst zich echt van de concurrent.”

Inmiddels hebben de TentBro’s al vier Van derHorst-aanhangers in bedrijf. Gelukkig hebben ze nog geen schade of kapotte onderdelen gehad. Mocht dat wel een keer zo zijn, dan weten ze dat ze in goede handen zijn. Remco: “Ik weet zeker dat als ik Van der Horst bel met een calamiteit, ze er alles aan doen om snel te helpen. Dat is waarom we voor hen kiezen.”