Aanhangwagens die opvallen

Eric Noorderijk
22/5/2024

Een jaar geleden kwamen Job en Martijn van BP Riooltechniek uit Uddel bij ons binnenlopen. De mannen wisten precies wat ze wilden: goede service, stevige aanhangwagens, niet te klein, niet te licht. O ja, en de kar moest er strak uitzien. Inmiddels hebben ze twee aanhangwagens van ons. Dik afgewerkte exemplaren met opvallende kleuren en speciale verlichting.

Experts in riolering

BP Riooltechniek uit Uddel wordt gerund door twee jonge ondernemers: Job en Martijn. Ze hebben twee medewerkers in dienst, maar kunnen nog wel wat handjes gebruiken. Het bedrijf is volledig ingericht op alles wat met riolering te maken heeft. Denk aan verstoppingen, camera-inspectie, lekkages, aanleg en reparatie. "Bij een verstopping is er meestal een achterliggende oorzaak. Deze kunnen wij opsporen met de camera, en vervolgens definitief verhelpen", vertelt Martijn.

Voor het specialistische werk rijdt er een ploeg het hele land door, van Groningen tot aan Limburg. De werkregio voor reguliere klussen is van Amersfoort tot Zwolle. Martijn: “We rijden met twee ontstoppingsbussen en een derde is onderweg. Achter de bussen hebben we een plateauwagen en een gesloten aanhangwagen van Van der Horst.”

Efficiëntie met stijl

De gesloten aanhanger die wij leverden is door ons voorzien van op maat gemaakte rolluiken in de zijkant. Zo kunnen ze snel bij hun materialen. Een vereiste was dat de spullen veilig achter slot en grendel liggen. Ook dat hebben we geregeld. “De jongens hebben oog voor detail en kwamen goed voorbereid bij ons", vertelt verkoper Arjan. ''Daarom is bij beide aanhangwagens gekozen voor het Van der Horst-expertpakket. Alles is in zwart gecoat met feloranje letters. Hun diensten staan erop vermeld met felle letters. Het is meteen duidelijk wat ze doen.” Martijn lacht: “We vallen inderdaad lekker op als je ons ziet rijden!”

In de plateauwagen passen precies de lange buislengtes zonder te hoeven zagen. Dat laadt lekker snel. Daarom is de plateauwagen 2 meter breed en maar liefst 5 meter lang. Het is een drie-asser, zo kan er veel gewicht mee. “Soms vervoeren we een kraan”, legt Martijn uit. “Een twee-asser zorgt voor te veel druk. Een drie-asser kan het makkelijk aan.”

Bij aankoop kregen ze twee gratis onderhoudsbeurten. “Dat is nu nog niet nodig, maar zodra de aanhangers een jaar oud zijn, brengen we ze langs. Dat hebben we nog tegoed.”

'Heel Uddel heeft karren van Van der Horst'

En zo hebben we weer een mooie klant in Uddel. Martijn: "Van der Horst is een begrip in onze regio. Heel Uddel heeft karren van Van der Horst. We hebben vooraf aan een bestaande klant gevraagd of het beviel, en dat was het geval. Nu hebben we het zelf ook ervaren. Ze leveren goed werk. Ze zijn nuchter, hebben boerenverstand en staan voor alles open. Wat wij vooral waarderen, is hun vermogen om mee te denken. Ze stellen duidelijke vragen: wat doen jullie precies? Wat is jullie plan met de aanhangwagen? En dan komen ze met een goed advies. Ze proberen niet het duurste te verkopen, maar willen een passend product leveren.”